Întrebări frecvente / FAQ

DATE DESPRE TIPOGRAFIA ELIXIR

1. Care sunt datele bancare ale Tipografiei Elixir?
   Pentru plățile prin transfer bancar/OP puteți utiliza următoarele date:
SC Elixir Press SRL
J40/18848/1994
CUI RO6345572
Banca BRD Aviației
Număr cont IBAN RO 65 BRDE 445S V122 8584 4450 (RON)
 
COMENZI
1. Cum pot să vă contactez dacă am o problemă cu comanda?
   Ne puteți contacta la Departamentul Vânzări, tel. 0723.230.712 , e-mail: tipografie@elixirpress.ro
   Program: de luni până vineri, între orele 9.00-17.00
2. Pot primi mostre gratuite ale produselor înainte de a lansa o comandă?
   Da. Pentru acest lucru trebuie să te loghezi pe site și să te înregistrezi ca firmă. Pasul următor este să apeși butonul Solicită mostră din pagina produsului dorit. Tipografia Elixir îți va expedia mostra solicitată în maxim 5 zile lucrătoare.
3. Pot comanda produsele direct de pe site?
   Da, însă doar în cazul produselor la care este specificat preț și Coș de cumpărături (adică la produsele din categoriile Tipar pentru companii, Cadouri personalizate și Tipar formulare tipizate). Din motive tehnice, nu toate tipurile de produse pot avea un preț predefinit, deoarece iau în calcul mai multe variabile (ex. la tiparul unei reviste există variabile precum tipul de hârtie, tiraj, număr de pagini, format finit etc.). Pentru produsele care nu au preț notificat pe site, vă rugăm să ne transmiteți o Cerere de ofertă, completând Formularul de comandă specific lucrării respective.

EXPEDIEREA COMENZILOR
1. Există un cost suplimentar pentru livrarea comenzilor?
   Livrarea este gratuită pentru toate tipurile de produse prezentate pe site, excepție făcând produsele din categoria Cadouri personalizate (pentru acestea se achită o taxă de transport de 10 lei pentru București, respectiv 15 lei pentru provincie).
   La comenzi de peste 100 lei, toate livrările sunt gratuite.
2. Termenul de livrare
   Termenele de livrare se stabilesc în funcție de complexitatea lucrărilor solicitate. Ele vor fi comunicate clienților înainte de lansarea comenzilor ferme.
   Excepție o constituie livrările de cadouri personalizate, care se onorează în maxim 48 de ore de la lansarea comenzii.
   Imediat ce comanda ta iese din tipografia noastră, vei primi un e-mail conţinând confirmarea privind expedierea.
3. În cât timp se livrează comanda mea de către curier?
   Din experienţele noastre cu furnizorii de servicii de expediere, am constatat că 95% dintre colete sunt predate destinatarului în termen de o zi lucrătoare (inclusiv sâmbăta). Cu toate acestea, nu putem oferi garanţii cu privire la termenul de livrare necesar furnizorului de servicii de expediere.
4. Pot da o comandă specială cu livrare rapidă?
   Da. Cu ocazii deosebite în care se oferă cadouri şi în zilele de sărbătoare realizăm suplimentar comenzi speciale şi livrări expres, astfel încât să primeşti produsul în orice situaţie în timp util. În cazul livrărilor într-un anumit termen care trebuie neapărat respectat, scrie-ne un e-mail la adresa tipografie@elixirpress.ro
   Livrările expres se efectuează numai cu aplicarea unor taxe suplimentare!
5. Se pot expedia produse în străinătate?
   Din motive juridice, vânzarea şi livrarea produselor noastre se realizează exclusiv în România.

RECLAMAŢII
1. Comanda mea a fost livrată necorespunzător. Cum procedez?
   Te rugăm să ne trimiţi o fotografie a produsului din comanda trimisă necorespunzător către tipografie@elixirpress.ro, specificând numărul comenzii tale. După o scurtă verificare, produsul va fi realizat din nou pentru tine imediat în mod gratuit.
2. Am primit produse defecte. Cum se remediază situația?
   Trimite-ne un e-mail la tipografie@elixirpress.ro şi specifică numărul comenzii tale şi motivul reclamaţiei. În cazul defectelor sau al erorilor pentru care este răspunzătoare Tipografia Elixir, îţi trimitem un curier care va ridica produsele neconforme. În maxim cinci zile lucrătoare îți vom retrimite produsele corecte. Pentru clarificări suplimentare referitoare la reclamaţie te vom contacta neîntârziat.
3. Produsele livrate nu corespund aşteptărilor mele. Pot restitui produsele?
   Dacă ești client persoană fizică și nu eşti mulţumit(ă) de un produs, vei primi banii înapoi în termen de 30 de zile. Trimite-ne un e-mail la tipografie@elixirpress.ro şi specifică numărul comenzii tale şi motivul reclamaţiei.
 
PLĂŢI
1. Care sunt modalitățile de plată?
   Poți plăti ramburs (la livrarea coletului la adresa ta) sau prin card bancar, dacă ești persoană fizică. Pentru persoane juridice, plata se poate realiza prin virament bancar/ ordin de plată, la termene stabilite între părți, în funcție de valoarea comenzilor.
 
PRELUCRAREA FOTOGRAFIILOR / CADOURI PERSONALIZATE
1. De ce nu pot încărca fişierul cu fotografia mea?
   În timpul încărcării fişierului tău te rugăm să fii atent la mesajele de eroare. De asemenea, te rugăm să îţi verifici fişierul. Motive frecvente care generează erori în timpul încărcării sunt:
- Fişierul este prea mare
- Formatul fişierului este greşit (nu este JPEG)
   Pentru relaţii suplimentare, te rugăm să ne trimiţi un e-mail la tipografie@elixirpress.ro cu fişierul în ataşament. Îţi verificăm fişierul şi îţi transmitem imediat un răspuns.
2. Cât de mare ar trebui să fie rezoluţia imaginii mele?
   Trebuie să iei în calcul faptul că o rezoluție mare va garanta o imprimare de foarte bună calitate. Prin urmare, folosește fotografii de peste 1000 px rezoluție/300 dpi.

TIPURILE DE HÂRTIE TIPOGRAFICĂ
1. Hârtia offset se utilizează la tipar cărți, manuale sau foi cu antet. Are suprafața uniformă, o opacitate bună și un grad ridicat de alb.
2. Hârtia offset pre-print se utilizează pentru tipar facturi personalizate, corespondență, extrase de cont sau foi cu antet. Are suprafața uniformă, o opacitate bună și un grad ridicat de alb.
3. Hârtia dublu cretată (DCL, DCM) este cretată pe ambele fețe și se produce în variantă lucioasă (DCL) și mată (DCM). Greutatea de bază începe cu 90 g/mp. Utilizare la materiale publicitare, cataloage, publicații de artă, calendare, flyere, fluturași, mape, broșuri și reviste. Are un grad de alb extrem de ridicat și o foarte bună finisare a suprafeței.
4. Hârtia LWC este o hârtie cretată cu greutatea de bază mică (max. 80 g/mp) și conținut de lemn. Utilizare la reviste, pliante, fluturași, cataloage, anuare etc.
5. Hârtia pentru etichete lucioase este cretată pe o față, fără conținut de clor. Este fabricată din pastă fără lemn pentru a asigura o bună uniformitate a suprafeței hârtiei și un grad de alb ridicat. Există 3 tipuri: hârtie etichetă standard (pentru sticlele de unică folosință, cutii de conserve, precum și pentru alte produse care nu se reciclează), hârtie etichetă rezistentă la apă (pentru etichetarea recipienților din sticlă reciclabili a căror spălare se face numai cu apă, ex. sticlele de apă minerală), hârtie etichetă rezistentă la apă și la substanțe alcaline (pentru etichetele sticlelor reciclabile, a căror spălare se face cu apă și sodă caustică, ex. sticlele de ulei).
6. Hârtia autocopiativă se folosește la facturi, chitanțe, ordine de plată și diverse formulare autocopiative. Copia se realizează prin interactiunea a două straturi: prima coala a unui set auto-copiativ este acoperită pe spate cu un strat donor de culoare (CB coated back), iar cea de a doua coală este acoperită pe față cu un strat acceptor de culoare (CF coated front). Între aceste două coli - pentru a obține seturi de copiere multiplă - pot fi inserate așa-numitele coli CFB (coated front and back). Acestea sunt acoperite pe spate cu un strat donor și pe față cu un strat acceptor de culoare. Avantaje: reproducere perfectă a imaginii pe toate exemplarele, stabilitate bună și suprafață netedă.
7. Hârtia autocolantă (hârtia autoadezivă) în variantă lucioasă se folosește pentru toate tipurile de etichete. Descriere: autocolant pentru tipar offset cu spate striat. Culoare albă.
8. Carton pentru uz alimentar. Este o hârtie cu polietilenă și aluminiu pentru produse alimentare. Produs aprobat pentru contactul direct cu alimentele. Acest carton oferă proprietăți excelente pentru tipărire, fiind  ideal pentru aplicații grafice și ambalare. Adecvat excelent pentru ambalarea produselor pentru igienă, pentru industria alimentară, bomboane, înghețată. Descriere: carton multistrat, cretată pe o față, cu spate PE și aluminiu, tip GD2. Avantaje: preț foarte avantajos, suprafață nedetă, rigiditate bună, volum ridicat.

Exemple de produse
la Tipografia Elixir